crosscountry55 wroteWe've beaten the facial hair horse dead, so let me shift gears. I invite a discussion about wedding rings to begin. Thoughts?
JRutledge wroteWedding rings are the only jewelry acceptable to wear that can be seen.
Peace
jpgc99 wroteI wear my wedding ring. I don't see how rules governing the players has anything to do with me.
Welpe wroteI've always worn my wedding ring and nobody has ever said a thing about it to me. Shrug.
Welpe wroteAbsolutely and you're also not telling others to take them off. I have no problem with you choosing not to wear one. My comment was directed towards those that are saying to take them off.
For those of you who officiate Men's College Basketball or aspire to, the following is from the 2015-16 Officiating Manual:
Page 32, Article 5. Emblems and Jackets
A. Wrist watches, rings, chains, necklaces, and other jewelry shall not be worn.
Short story: The observer in my area was very keen on an official's uniform appearance. Last season during a post-game evaluation with the crew, the observer asked why I didn't wear my wedding ring during the game (because he knew I was married) and I simply replied, "It's not allowed to wear while we officiate on the court."
My assignor told me one of the reasons I advanced to the conference tournament was that I complied with the uniform regulations of not wearing my wedding ring.
Question:
When advancement to the next level is so competitive with other officials, why do something voluntarily that is against regulations that could hinder your advancement?