boss21 wroteCould someone explain the difference: Intentional fouls in HS and College. If the fouls occurs during a try, after the foul shots, where is the inbounded?
At the POI or at the division line..
Dont take this the wrog way but recommend that you learn definitions
By rule POI is defined as
NFHs
ART. 1 . . . Method of resuming play due to an official's accidental whistle, an interrupted game, as in 5-4-3, a correctable error, as in 2-10-6, a double personal,double technical or simultaneous foul, as in 4-19-8 and 4-19-10.
NCAA
Point of interruption is a procedure used to resume play because of:
a. An official’s inadvertent whistle, b. An interrupted game, as in 5-4.
c. A correctable error, as in 2-12.1.
d. Any double foul or simultaneous personal foul, as in Rule 4-29.
e. Any technical foul(s). Exceptions: (Men) single intentional technical foul
and single flagrant technical foul.
No where here is intentional fouls. The specific penalty for intentional is 2 shots and ball nearest spot